Acer presenterar Iconia Tab A200

jan
6


Acer är på gång att släppa en Androidtablet som ser ut att kunna vara riktigt prisvärd. Den kallas Iconia Tab A200 och har helt okej hårdvara under huven, men priset är ändå det som lockar mest.

Iconia Tab A200 har den nu mera klassiska Tegra 2-processorn, dubbelkärnig och en hastighet på 1GHz. Skärmen är på 10,1″ och har upplösningen 1280x800px. Den levereras med Android 3.2 Honeycomb, men en uppdatering till Ice Cream Sandwich är beräknat till februari. Till skillnad från de flesta andra har Iconia A200 bara en kamera, den sitter dessutom på framsidan. Kameran är på 2MP och främst tänkt för videosamtal.

Batteritiden sägs vara upp till 8 timmar, vilket är helt okej. Du kan stoppa in ett minneskort av typen Micro SD om internminnet på 8 eller 16 GB inte räcker till, dessutom har du en USB 2-port att leka med. Plattan släpps i USA i mitten av januari och kostar då $349.99,för modellen med 16GB minne, den med 8GB kostar $329.99. I svenska kronor (inkl moms) borde det bli ungefär 2999 kronor respektive 2825 kronor. Det är faktiskt inte farligt dyrt, men å andra sidan kommer hårdvaran snart vara omsprungen av de plattor med Tegra 3 som tros visas upp under CES i dagarna.

Vi avslutar med en extremt amerikansk video om hur bra denna tablet är:


Källa: Acer.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼