Så många appar har de stora mobiloperativen

jan
5

Det är inte länge sedan vi började bekanta oss med apparna. För kanske fem år sedan var det inget ord gemene man slängde sig med eller kanske ens hade hört. Men i takt med att iOS, Android och Windows Phone tågat in på marknaden har apparna bara blivit fler och fler. Men vilket mobilt operativsystem har egentligen flest appar?

Windows Phone 7

Microsofts operativsystem Windows Phone 7 är det yngsta av de tre stora smartphoneoperativen. Trots det finns idag nästan 50 000 appar i Windows Phone Marketplace, ungefär 60% av dem är gratis. Om fler konsumenter väljer en smartphone med WP7 kommer vi säkert att se snabbare och snabbare ökningar av antal appar i Marketplace, men idag når den inte riktigt upp till konkurrenternas nivå.

Android

Android Market passerade precis 400 000 appar. Av dem tros ungefär två tredjedelar vara gratis, hur många som är reklamfinansierade framgår dock inte.  Det tog ungefär tre år och två månader att komma upp i 400 000 appar, men för bara ett år sedan hade Android Market endast hälften så många appar. Vi har alla anledning att tro att Android Markets apputbud bara kommer att öka och bli bredare än det redan är.

iOS

Inget operativsystem kommer i närheten av Apples iOS sett till antal appar. App Store har idag ungefär 545 000 appar tillgängliga, över 140 000 fler än närmaste konkurrent och en otroligt hög siffra. Men statistiken indikerar att mängden nya appar minskar, vilket kan bero på att det redan finns så många. Vi är dock övertygade om att App Store kommer dominera appvärlden ett bra tag till!


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼