Har Transformer Prime fel på GPSen?

jan
2

I dagarna har rykten spridits om Asus Transformer Prime, många gällande dess GPS. I ett flertal test har recensenterna klagat på enhetens GPS då den varit allt annat än exakt och pålitlig. Detta har fått Asus Sverige att ta bort informationen om att Transformer Prime har GPS från sin webbsida. Till mobil.se säger de:

Den kommer fortfarande att säljas med gps men vi har valt att inte highlighta gps-funktionen eftersom det har dykt upp i tester att den kan tappa signalen.

Vi får verkligen hoppas att dessa problem är mjukvarurelaterade och därmed kan lösas (kanske i och med uppdateringen till iCS?). Alternativt att nytillverkade Primes inte har detta fel och de som köpt en äldre modell får byta ut den kostnadsfritt. Annars kommer Asus säkerligen tappa mängder av potentiella kunder på grund av detta.

Transformer Prime har krypterad bootloader

Men problemen verkar inte sluta här. Nu kommer även uppgifter som pekar på att Asus levererar Transformer Prime med krypterad bootloader. För den vanlige användaren är detta gissningsvis inget problem, men den som räknat med att roota sin tablet och installera en annan ROM än standard kan få problem. En krypterad bootloader innebär nämligen att det blir betydligt svårare att ersätta den medföljande ROM (Androidversion) med en som inte är utvecklad av Asus. Det kan vara aktuellt att göra om man saknar funktioner eller uppdateringar i originalromen. Vi hoppas att Asus kommer med en lösning på detta också. Men räkna inte med det.


Källor: Engadget, Mobil.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼