LG visar upp 84″ TV med 4K Ultra Definition

dec
30

Vi har precis vant oss vid att en bra TV har full HD (en upplösning på 1920x1080px) och kanske klarar att visa film i 3D. Har man en rejäl TV är den ungefär 50″ stor. Men snart är det dags att pensionera den gamla 50″ HD-TVn och byta ut den mot en ny. LG visar nämligen upp sin 84″ stora TV som har fått 4K-upplösning.

4K kallas den upplösning som är 3840x2160px, den kallas även Ultra Definition eller UD. UD sägs komma att ersätta HD-standarden och möjliggöra för enastående bildkvalitet på vad vi idag skulle kalla gigantiska TV-skärmar. LGs 84″ tum stora TV kommer att visas upp under CES 2012 och där kommer den sannolikt att få stor uppmärksamhet (fattar du skämtet där eller?).

Frågan är dock om vi vanliga dödliga är redo för nästa generations TV redan nu? Vi har nyss ersatt den gamla TVn mot en med HD och bytt DVD-spelaren mot en Bluray. För att njuta av film i 4K måste såklart även Blurayspelaren ersättas och det tar nog emot just nu. Men det kommer såklart dröja innan 4K är standard och filmer släpps med den upplösningen. TV-sändningarna kommer nog heller inte gå över till 4K på ett antal år, men då kan vi få fantastisk bildkvalitet. Men var i studentlägenheten får en 84″ TV plats?


Källa: Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼