Snart dags för J. Edgar

dec
29

Sponsrat inlägg:

Filmen om J. Edgar Hoover, en av grundarna av FBI och den person som suttit på byråns chefspost längre än någon annan har snart premiär. I USA dök den upp på vita duken i november och Leonardo DiCaprio har efter det blivit nominerad till en Golden Globe för sin prestation som Hoover. DiCaprio är en av de skådespelare jag kommit att gilla allra mest efter hans insatser i Shutter Island och Inception, så det här är en film jag är väldigt taggad inför. För regin står kung-gubben Clint Eastwood som visat sig vara en riktig klippa i regissörsstolen. Vid sidan av DiCaprio syns bland annat Judi Dench som Hoovers mamma, Naomi Watts och Armie Hammer (killen som spelade tvillingarna i The Social Network).

Hoovers liv och karriär var kantad av rykten och spekulationer, det sägs bland annat att ingen av de 8 presidenter som lett USA under Hoovers tid som FBI-chef vågade utmana honom på grund av den information han hade om dem. Även utpressning lär ha varit något som Hoover inte var direkt obekant med. Det finns alltså mer än tillräckligt med stoff för Clintan att bygga sin film på.

Filmens svenska premiär är satt till den 20 januari.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼