Tiësto i Globen

dec
21


Så här såg det ut när jag kom in i arenan, en mäktig syn.

Upphaussad spelning

Totalt var det 7500 besökare som fyllde ett utsålt Globen denna lördagkväll. Det är första gången i historien Globen blev utsåld för en spelning i denna genre. Biljetterna släpptes flera månader i förväg och redan efter första dagen hade hälften sålt slut. Det tog lite längre tid för den andra halvan att ta slut, men när den väl gjorde det började de sälja extra biljetter för de som ville beskåda spektaklet från läktaren. Det märktes att det var slutsålt men det var inte så trångt så att det var omöjligt att röra sig. Jag tycker personligen att det var perfekt antal besökare.

Supportakter

Totalt var det 5 DJs som spelade under kvällen. Tiësto hade dragit med sig några av sina vänner som fick spela innan samt efter honom. Portarna öppnade 20.00 och den okände Leo Netz fick äran att inleda med kvällens första set. Efter det tog Tiëstos landsman Nicky Romero över rodret och fick precis som Leo Netz en timma till sitt förfogande. Jag anlände lagom till när svenska Alesso (Alessandro Lindblad) gick på scen. Alesso spelade sin första spelning i mars tidigare i år och var då supportakt till Sebastian Ingrosso. Det var början på Alessos raketkarriär, han har under året spelat i alla världens hörn tillsammans med Swedish House Mafia. Det märktes tydligt att han har utvecklats något enormt sedan sist jag såg honom i mars. Han tog publiken med storm och hade en enorm energi på scen, med hjälp av pyrotekniken gjorde han ett väldigt bra framträdande.


Klockan 23.00 var det dags för kvällens huvudakt, Tiësto!

Tiësto

Tiësto gick på scen vid 23.00 och fick hela tre timmar till sitt förfogande. Ett redan bra ljud blev ännu bättre och ännu högre när han klev på, basen kändes i hela kroppen och en fantastisk show med ljus, eld och konfetti gjorde att publiken var taggade från början till slut. Tiësto spelade både trance och house låtar, han inledde med trance och gick sedan över mer mot house. I mitten av spelningen ägnade han en stund åt sina gamla ”Tiësto classics” som han kallad dem i mikrofonen, då spelade han bland annat Adagio for Strings som uppskattades enormt av publiken (som ni kan se på videon nedan).

Efter att ha spelat i cirka två timmar valde Tiësto att hylla vårt svenska stjärnskott Avicii. Han tog upp mikrofonen och sa ”Idag är det första gången Globen blir utsåld inom denna genre vilket betyder att dansmusiken är större än någonsin. Detta firar vi med Sveriges största hit sedan ABBA. Här är Avicii med Levels!”. Det kändes som att taket lyfte när han satte igång låten, hela publiken dansade och sjöng med till melodin. Detta var helt klart en av höjdpunkterna under kvällen!

Tiësto avslutade sitt set med sin senaste hit Maximal Crazy och vilken avslutning det var! Den enorma bildskärmen och all belysning blinkade som aldrig förr och konfettin föll från taket vilket resulterade i en Maximal Crazy publik. Det såg ut som att det snöade, det var väldigt vackert! Det var den perfekta avslutningen på ett väldigt bra set av den gamle veteranen (se hur det såg ut i videon längst ner i inlägget). Han lämnade sedan över till Hardwell som fick avsluta den sista timman. Jag tycker att alla som gillar elektronisk musik någon gång borde se Tiësto live. Sammanfattningsvis var det en grym spelning och den var väl värd pengarna!

Nedan följer tre grymma videos från kvällen. Levels videon har jag lånat av en annan eftersom jag inte filmade den själv.


Adagio for Strings


Levels


Maximal Crazy – Avslutningen


Av

Har ett stort intresse för musik, spel och teknik. Fotbollen kan dock ses som ett huvudintresse där favoritlaget är Inter.

Kontakt: mohamed.lamaa@hypeline.se

Annons ▼