Livstecken från rollspelet baserat på Game of Thrones

dec
21

Det har under en tid varit känt att Cyanide Studio är mitt uppe i utvecklingen av ett rollspel baserat på Game of Thrones-universumet till PS3, Xbox 360 och PC. Mycket mer än så har inte varit känt förrän idag då en trailer och lite mer information har släppts.

Spelets story är till viss del framtagen i samarbete med A Song of Ice and Fire författaren George R.R. Martin vilket låter lovande. Utseendemässigt har man sneglat åt den populära HBO-serien som inte direkt skäms över sig på designplanet. Under ytan arbetar Epics Unreal 3-motor som vanligtvis står för väldigt grafiskt kapabla spel, men av trailern att döma ser det inte fullt så snyggt ut som jag skulle önska. Under spelets gång kommer man att få spela som två karaktärer, Mors som är medlem av the Night’s Watch och Alester som är en präst av något slag. Genom dessa karaktärer kommer man att få uppleva flera olika delar av Westeros såsom huvudstaden King’s Landing och the Wall. Flera kända ansikten från böckerna och tv-serien kommer att dyka upp i spelet, du kan alltså vänta dig att springa på Littlefinger och förhoppningsvis en och en annan Lannister.

Cyanide Studio har utlovat ett äventyr på runt 30 timmar men fortfarande ställer jag mig frågande till vad det är man ska göra i själva spelet. Det enda som man får se i trailern vad gäller gameplay är några löpturer i en riktning vilket inte direkt ökar äventyrslusten. Risken finns att Skyrim har förstört de flesta rollspelen för en lång tid framöver på många plan. Att spelet är planerat att släppas under det första kvartalet nästa år gör mig än mer skeptisk, det ser ju faktiskt inte så färdigt ut. Hoppas Cyanide sparar på det bästa och inte stressar fram spelet.


Källa: Eurogamer, Cyanide Studio

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼