700 000 Androidenheter aktiveras varje dag

dec
21

Att Android växer är ingen nyhet, men att det nu aktiveras över 700 000 enheter varje dag är smått otroligt. Det blir faktiskt över 29 160 varje timme, 486 i minuten och 8 varje sekund! Detta kan jämföras med den siffra som meddelades i somras, då det var 550 000 enheter per dygn. Men vad innebär då en aktivering? Andy Rubin skriver såhär på Google+:

”and for those wondering, we count each device only once (ie, we don’t count re-sold devices), and ”activations” means you go into a store, buy a device, put it on the network by subscribing to a wireless service.”

Med andra ord kan man säga att en aktivering innebär att en enhet för första gången tar kontakt med ett mobilt nätverk. Telefoner som säljs begagnat eller återställs räknas alltså inte in i denna statistik. Därför är denna siffra enorm. Jag undrar hur länge detta kan hålla i sig, någon gång måste marknaden bli mättad. Eller?


Källor: Andy Rubin 1 och 2.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼