HTC-telefoner får säljstopp i USA

dec
20

En av Apples många stämningar är mot HTC och de tog nu en ganska stor vinst. Från och med april nästa år kommer ett antal av HTCs telefoner få säljförbud i USA om HTC inte har modiferat mjukvaran och frångått patentbrottet till dess.

Vad gäller då detta? Jo, Apple har sedan 1996 patent på en funktion som Gizmodo beskriver såhär:

When an iPhone receives a message that contains a phone number or an address — e-mail, Web or street — those bits of data are automatically highlighted, underlined and turned into clickable links.

Click on the phone number, and the iPhone asks if you want to dial it. Click on the Web address, and it opens in Safari. Click on the street address, and Maps will display it.

Med andra ord kan man säga att bara Apple verkar få ha en funktion som gör om telefonnummer i ett sms eller mejl till en länk. Det låter enligt mig som en väldigt basal funktion att få patent på och som något som lär finnas i nästan varenda telefon och tablet idag. Att det är möjligt att få patent på funktioner likt dessa i USA är lika skrämmande som illa. Jag hoppas verkligen inte att detta leder till att HTC tvingas ta bort denna funktion eller licensiera den av Apple, vilket då kommer synas på telefonernas prislapp.

HTC kommenterar

HTC har kommenterat domen och låter överraskande ganska nöjda över beslutet. Eftersom att stämningen gällde fler patent och många av dessa fick avslag verkar HTC inte tycka att detta är så illa. De säger själva att denna funktion är på väg bort från deras telefoner för att ersättas av en egenutvecklad.  Hoppas de hinner göra detta innan april.


Källa: Gizmodo.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼