One.com lanserar Cloud Drive

dec
19

Att bara spara filer lokalt på hårddisken och kanske ha en backup på skiva eller USB-minne är verkligen inte 2011. Med tjänster som Dropbox kan man komma åt sina filer var man än befinner sig. Men om man inte känner sig bekväm med Dropbox då dess servrar ligger i USA och därmed lyder under amerikansk lag kan Cloud Drive från One.com vara ett alternativ.

Kan vara gratis

Du som redan är webbhotellskund hos One.com kan skaffa Cloud Drive helt gratis. Annars kan du skaffa ett för 12 kronor/månad plus moms och uppläggningsavgift. Väl kund är det bara att skapa precis så många Cloud Drivekonton du vill. Filer kan synkas via den medföljande mjukvaran till Windows XP, Vista och 7, Android, iPad och iPhone/iPod Touch. Tyvärr finner jag inga evidens som skvallrar om mjukvara till Mac eller Linux, ej heller Windows Phone. Men det kommer förhoppningsvis i framtiden.

Vad är få fördelen med att ha Cloud Drive? Enligt One själva finns det många fördelar. Se själv!

Hur mycket utrymme har man?

Hur mycket utrymme du har till din Cloud Drive beror på vilket webbhotellspaket du beställt. Om du till exempel har 3GB och din webbsida tar 260MB har du som mest 2740MB. Din Cloud Drive delar på utrymmet med dina webbsidefiler.

Fördelarna med att ha en backup i det så kallade molnet är många. Med den medföljande mjukvaran kan backup tas automatiskt, vilket minskar risken att viktiga filer försvinner vid en datorkrasch. Och med en app i telefonen kommer du alltid åt dina bilder, låtar och dokument. Du kan till och med skicka dem vidare utan problem. Är du rädd om dina filer kan du dessutom ställa in att de ska krypteras automatiskt. Då bör de vara extra skyddade.


Källa: One.com.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼