Kim Jong Il – världens bästa golfspelare?

dec
19

Nordkoreas ledare (läs diktator) Kim Jong Il har enligt lokala medier avlidit i lördags. I nationell TV grät nyhetsuppläsaren när hon meddelade nyheten om sin ledares död. Även människor på gator gråter över detta, oavsett om de faktiskt är ledsna eller ej. Det verkar vara ett hårt liv i Nordkorea, om man inte tillhör de rika såklart. Landet är otroligt hårt kontrollerat, vissa saker är dessutom väldigt fåniga. Har ni hört den officiella historien om Kim Jong Il?

Föddes på heligt berg

Även om de flesta anser att Kim föddes vid ett hemligt arméläger i Sovjetunionen är den officiella historien att han föddes på det heliga berget Paektusan. Samma natt tändes en ny stjärna och dubbla regnbågar syntes. Sin första golfrunda lär han inte ha klagat på, enligt officiella uppgifter lyckades Kim Jong Il nämligen slå inte mindre än 5 hole-in-ones. Vidare sägs han varit världens bästa poet, han skrev operor, flög jetplan och producerade filmer.

Kim hade också ett extremt bra minne. Vid ett besök på en kyrkogård kunde han nämligen berätta vad alla döda hade gjort, hur deras personligheter och smak var samt vilka sörjande släktingar de hade. Och det visste han genom att bara titta på deras gravstenar.

Med känsla för mode

Kim Jong Il var även en riktig trendsättare. Med sitt stilsäkra val av kakifärgade byxor och skjortor var det enligt officiella medier snart många som tog efter honom.

Ett visst mått av källkritik kan vara lämpligt att applicera när man läser om dessa uppgifter. Men om de är sanna har vi precis förlorat en fantastisk man. I alla fall delvis fantastisk, har har ändå behandlat sitt folk på ett minst sagt omänskligt sätt.


Källa: Wikipedia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se