Topp 5: Uwe Bolls sämsta filmer baserade på spel

dec
16

Sämsta filmer? Betyder det att han gjort något bra? Nej det har han ju inte gjort. Eller nu har jag i och för sig (tack och lov) inte sett alla Uwe Bolls filmer men att vaska fram något bra ur högen känns inte direkt lockande. Här tänkte jag hur som helst lista de fem sämsta filmerna som Uwe gjort som i sin tur är baserade på TV- och datorspel. Allt detta bara för att det är riktigt roligt att tänka tillbaka på hur fantastiskt underhållande dåliga de faktiskt är.

För dig som inte vet vem Uwe Boll är så kan det nämnas att han är en tysk filmregissör som har en smak för att skaffa sig filmrättigheterna till allehanda TV- och datorspel för att sedan göra dem till adaptioner som har lite eller inget att göra med spelförlagan. Hur han får fortsätta göra filmer är en liten gåta men det viskas om att han hittat nåt sorts kryphål som han utnyttjar.

Plats nummer 5: Bloodrayne (2005)

På plats nummer 5 finner vi vampyrrullen Bloodrayne som är baserad på spelet med samma namn från 2002. Boll har en förmåga, trots att han bör vara ökänd bland folket i branschen, att få ombord annars helt okej skådespelare. Så även här. Med i smeten är Ben Kingsley, Michelle Rodriguez och Michael Madsen som alla har karriärer bakom sig de inte direkt behöver skämmas över. Men Bloodrayne lär inte vara det som de namedroppar på någon audition direkt.

Plats nummer 4: In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Här ger sig Boll på fantasygenren med allt vad det innebär med svärd, trollkarlar och monster. I huvudrollen syns Jason Statham som jag inte är någon större anhängare till överhuvudtaget, han har liksom en tendens att vara likadan i alla filmer han medverkar i. Här känns han dock mer malplacerad än vanligt som den klassiska fantasyhjälten med ett mystiskt förflutet. Filmen bygger på Dungeon Siege-serien men det känns mest som ett sätt att lura fans till biografen. En känsla av att de medverkande inte riktigt vill vara där ligger som en filt över hela filmen.

Plats nummer 3: Far Cry (2008)

Uwe Bolls landsmän på Crytek tyckte tydligen att han var rätt person att föra deras Far Cry till vita duken. Undrar om de ångrar det idag. Actionsekvenserna i filmen har inget av det som gjorde spelet så bra. Dessutom är ljudeffekterna närmast parodiska.

Plats nummer 2: House Of The Dead (2003)

Alla regissörer av rang har ju gjort en Zombiefilm, klart Uwe inte kan vara sämre… Eller det är ju precis vad det råkar bli. Om man ska basera en film på ett spel så lär man kanske akta sig för att titta åt ljuspistolspel, de är ofta inte särskilt substansfyllda. Men det hindrar inte Uwe från att ge sig på Segas arkadskjutare från 97. Det största frågetecknet här är de epilepsiframkallande klippen som slängts in här och var, men nog blev man rädd alltid.

Plats nummer 1: In the Name of the King 2: Two Worlds

Okej jag erkänner, den här filmen har jag faktiskt inte sett. Men efter att ha tittat på trailern så måste den bara få en första plats på den här listan. Att någon gått med på att ge grönt ljus till en uppföljare till In the Name of the King är lustigt bara det. Här har man castat allas vår Dolph Lundgren som en Special Forces-soldat som av någon anledning hamnar i medeltiden. Härligt ostiga 3D-effekter och krystade repliker. Underbart underhållande, som bara Uwe kan.


Källa: Uwe Boll på IMDb

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼