Sony Ericsson släpper Ice Cream Sandwich Alpha

dec
15

Sony Ericsson har lovat att alla deras telefonmodeller som släppts 2011 ska få Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Men redan nu kan den äventyrlige ägaren till en Xperia Arc S, Xperia Neo V eller Xperia Ray ladda ner en alpha-rom av deras kommande uppdatering. Men det är inte något jag rekommenderar alla att göra.

Inte färdig ännu

Att det är en alpha-rom innebär att det är en långt ifrån färdigutvecklad uppdatering du installerar. Till exempel berättar Sony Ericsson att basala funktioner som att ringa, använda Wi-Fi, Bluetooth eller FM-radio och liknande inte fungerar alls. Men vill du testa hur det är att ha ICS och har en telefon med upplåst bootloader kan du installera ändå

Tyvärr (enligt mig) har Sony Ericsson valt att lägga på sitt Timescapeskal även på denna uppdatering. Jag tycker inte alls den är lika snygg och modern som Googles egna gränssnitt. Men om du gillar det så vet du att du har något att se fram emot.

Vill du (helt på egen risk) testa alphaversionen av Ice Cream Sandwich till Sony Ericsson kan du hoppa över till deras utvecklingsblogg och följa instruktionerna där.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se