Mekaniska vs vanliga Tangentbord

dec
15

Ni hardcore gamers där ute har säkert precis som jag snubblat över det som kallas för mekaniska tangentbord. Jag har nu grottat ner mig i detta för att försöka förstå varför vi G33Ks ska ha mekaniska tangentbord istället för de gamla vanliga. Så här ligger det till: mekaniska tangentbord har en egen individuell switch som gör att du inte behöver trycka ner tangenten hela vägen till botten, detta innebär att du sparar energi som i sin tur ger dig snabbare respons. Så de mekaniska tangentborden reagerar snabbare eftersom du inte behöver trycka ner tangenten helt, dessutom sparar du värdefull energi som behövs under alla dina timmar framför datorn. Den främsta anledningen till att skaffa ett mekaniskt tangentbord framför ett vanligt är dock själva känslan som finns i att använda det.

Så de olika plus jag hittat på mekaniska tangentbord är:

  1. Bättre känsla
  2. Snabbare respons från tangenterna
  3. Sparar energi
Minuset som många lyfter fram är priset för de mekaniska tangentborden är bra mycket dyrare än vad ett ”vanligt” tangentbord.
Så nu har jag fått alla bevis jag behöver för att prova ett mekaniskt tangentbord nästa gång det blir dags för ett nytt.

Av

Designfreak vars kreativa sinne skapar harmoni mellan designens alla element. Har ett brinnande intresse för teknikens alla under.

Kontakt: johan.wirlen@hypeline.se

Annons ▼