Test av det nya trådlösa headsetet till Xbox 360

dec
5

Microsoft har nu i november släppt uppfräschade versioner av två av sina officiella tillbehör till Xbox 360. Tidigare i veckan testade vi den nya fjärrkontrollen Media Remote (läs vårt test av den här), och nu har turen kommit till det nya trådlösa headsetet som är utrustat med Bluetooth.

Design och Utseende

Designen är utformad så att headsetet ska gå ihop med den blanksvarta Slim-varianten av Xbox 360 vilket även gör den till en riktig magnet för fingeravtryck. Headsetet ser hur som helst riktigt snyggt ut och är ingenting man behöver skämmas över om man använder det utanför spelrummet. Precis som konsolen och dess handkontroll är headsetet utrustat med en liten ring som blinkar antingen grönt när Xbox-läget är påslaget eller blått när Bluetooth-läget är påslaget.

De knappar som finns på enheten är en anslutningsknapp för trådlös parning, Xbox- och Bluetooth-lägesväljare, volymkontroll samt en strömbrytare. Ovansidan av headsetet är även den en knapp i sig, i Xbox-läget agerar den mute-knapp och i Bluetooth-läget används den för att hantera inkommande samtal. Det är lite svårt att avgöra om man tryckt in knappen eller inte vilket har gjort att jag ibland både svarat och avslutat samtal innan de ens har börjat.

Funktion

Det som skiljer det här Xbox 360-headsetet från mängden är ändå Bluetooth funktionaliteten. Med Blåtand med i leken kan du gå från att hetsa dina lagkamrater i Halo Reach till att svara på ett samtal från mormor med ett knapptryck. Om du sedan spelar vidare och plockar frags med mormor i luren, det är ditt val. Att para ihop prylar till headsetet går som en dans, det är i stort sett bara att välja läge och trycka in anslutningsknappen för att sedan köra igång, som det ska vara alltså. Jag har under veckan som gått parat ihop headsetet med min Androidlur och är på det hela taget nöjd med samtalskvaliteten vilket även de jag har pratat med verkar vara. Vid spelande är det alltså inte Bluetooth som används, istället är det Xboxens vanliga 2.4Ghz band som gäller. Någon större skillnad på ljudkvalitet har jag svårt att höra mellan lägena. Räckvidden för headsetet ligger på 9 meter.

Headsetet laddas via Micro-USB anslutningen som sitter på den ena kortsidan, laddningen kan antingen göras direkt i Xboxen eller via datorn. En fulladdning ska räcka till runt 8 timmars speltid vilket verkar stämma rätt bra. I kartongen medföljer laddningskabel, en liten öronbygel och två alternativa storlekar till hörlurens örongel vilket får headsetet att sitta på plats även i Dumbo-klassade öron.

Slutligen

Är du en riktig onlineräv som gillar att hålla låda i micken över Xbox Live är det här ett näst intill givet köp. Priset ligger på runt 400 kronor i butik vilket känns klart prisvärt för vad du får. Ett snyggt headset som inte bara fungerar till din Xbox 360 utan även till Bluetooth-enheter i stort, till och med Playstation 3.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼