Spotify presenterar nya funktioner

nov
30

Spotifys VD Daniel Ek befinner sig ikväll vid en presskonferens i New York där han ska presentera en ”ny inriktning” för Spotify. Tidningen Wall Street Journal skriver, med hänvisning till källor i musikbranschen, att det är en ny app-plattform för utvecklare som ska lanseras.


Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon


De appar som presenteras ikväll är bland annat en app som låter musiksajter och bloggar bädda in musik från Spotify i sina recensioner, en app som visar låttexter samtidigt med musiken och en app som listar kommande konserter med artister i en användares spellista. Detta öppnar upp för en ny generation av förenklad karaoke. Nu säger vi gemensamt adjö till suspekta lyrics-hemsidor och tar farväl av de blinkande pop-upsen som ofta huserar där.

Apparna kommer enligt Wall Street Journal tydligen att vara gratis att använda och tillgängliga för både betal- och gratiskunder. Spotify kommer att granska alla appar som skapas för att se att de fungerar och möter Spotifys krav. Till en början ska apparna bara fungera på datorn, inte på smartphones.

Presentationen kommer att hållas klockan 18:00 och visas live på Berns i Stockholm för speciellt inbjudna gäster.


Källa: IDG

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se