Mobilen populäraste musikspelaren

nov
28

HTC har undersökt svenskars musikvanor och kommit fram till att vi gillar att ha fina toner i öronen när vi är utomhus. 1019 svenskar mellan 15 och 64 år deltog i undersökningen och 38% svarade att de använder mobilen när de lyssnar på musik ute. 22% sa att de använder någon annan typ av portabel musikspelare (iPod och liknande). Majoriteten svarade att de lyssnar mellan 10 minuter och en timme i snitt.

HTC menar att denna undersökning visar att deras nya smartphones med Beats Audio™ har en marknad och om de är så bra som HTC vill få dem att verka så tvivlar jag inte på det. De säger nämligen detta om sina telefoner med Beats Audio™:

Vi flyttar fram gränserna för hur bra musik kan låta i en smartphone. Vi vill helt enkelt skapa en perfekt ljudupplevelse för smartphones. När man hör det tänker man kanske: ”Ja, ja, det är ju bra – men hur stor skillnad kan det bli?” Svaret är att skillnaden kan bli överraskande stor. Man får fylligare bas, luftigare sångröster och ett detaljrikare ljudregister med en sådan smartphone”

Hur är er mobila musikkonsumtion? Är det lurar i öronen som gäller så fort ni lämnar hemmet? Eller är ni mer som jag och laddar upp en mängd låtar till mobilens minneskort bara för att inse att de aldrig spelas? Använder ni Spotify i mobilen eller är det ert eget Mp3-bibiliotek som snurrar?


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se