Använd din Sony Tablet S som multifjärrkontroll

nov
26

Förutom en ovanlig och väldigt snygg design har Sonys Tablet S ett par funktioner som konkurrenterna saknar. Du kan till exempel spela gamla Playstationspel på plattan som till och med är Playstationcertifierad. En funktion som jag verkligen uppskattar är att Tablet S, tack vare den medföljande appen Remote Control, kan användas som multifjärrkontroll till nästan alla hemmets prylar. Detta tack vare den IR-port som sitter på tabletens ovansida.

Det är oförskämt enkelt att lägga till fjärkontroller i Tablet S. Den levereras med en mängd produkter förinställda. Jag kunde till exempel ta kontroll över min gamla tjock-TV som är runt 7 år gammal (och modellen var dessutom utgående när den köptes) efter någon minut eftersom den redan fanns inlagd i tableten.

Min digitalbox från Telia fanns däremot inte i listan, men det gjorde ingenting. Genom att följa instruktionerna på plattan och rikta digitalboxens fjärrkontroll mot tabletens IR-port kunde jag lära den fjärrkontrollens funktioner. Jag gjorde samma sak med min billiga mediespelare. Så nu kan jag gömma de fula fjärrkontrollerna och styra hela min TV-central från den sexiga Sony Tablet S vi har fått låna. Självklart kommer vi att recensera den efter att vi testat den noggrant och hårt.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼