Samsung Galaxy Nexus närmar sig Sverige

nov
25

Alla vi Googleälskare som ser fram emot Android 4.0 Ice Cream Sandwich och vill ha en ny Nexustelefon har nog koll på Samsung Galaxy Nexus. Tyvärr har vi i Sverige inte fått hit telefonen ännu, men den närmar sig. I Storbritannien har telefonen nyligen släppts liksom såklart i USA. Recensionerna har varit överväldigande positiva och många benchmark-tester visar att Galaxy Nexus klarar sig minst lika bra, i vissa fall bättre än exempelvis iPhone 4S.

Vad är det då som gör Galaxy Nexus så bra?

Det jag och många andra älskar med Googles Nexusserie är att den levereras med en väldigt ren version av Android (vanligen kallad Vanilla). Många tillverkare lägger på egna skal på Android i sina telefoner, vilket kan vara snyggt, men det leder ofta till att det tar lång till innan uppdateringar når de telefonerna. Dessutom brukar Nexusserien bjuda på nyheter och funktioner som inte finns i andra modeller ännu och vi vet ju alla att det är coolt att vara först. Galaxy Nexus verkar ha fin hårdvara, eller vad sägs om detta?

 • Mått HxBxD (mm) 136x68x9
 • Skärmstorlek 4,65″
 • Skärmtyp SUPER Amoled
 • Upplösning 720x1280px
 • Processor 1.2GHz Dual-core
 • RAM-minne 1GB
 • Internminne 16GB, 32GB
 • Kamera 5 MP autofokus, LED-blixt
 • Upplösning stillbilder 592x1936px
 • Upplösning video 1080p 30fps
 • Mobilnätverk 2G, 3G, HSDPA/LTE
 • WiFi 802.11 a/b/g/n, dual-band
 • Batteri Li-Ion 1750 mAh
 • Övrigt NFC, Barometer, Flashkompabilitet (snart), Android 4.0

En skärm på hela 4,65″ låter väldigt stort, men jag tror man vänjer sig. Förhoppningsvis är luren inte för stor för att få ner i byxfickan, det skulle vara väldigt irriterande.

Lanseringstid och pris i Sverige

Om man söker på Prisjakt efter Samsung Galaxy Nexus finns Galaxy Nexus i sortimentet hos drygt 30 butiker, en del kända och en del jag nog hade undvikit. Även om ingen har telefonen i lager idag så har de satt pris på den och det varierar mellan 5400 och 6800 kronor. Priserna är utan frakt och preliminära. Men det är en väntad prisnivå för Galaxy Nexus.

Exakt när Samsungs och Googles senaste kärleksbarn når svenska butiker vet vi inte. Men mellan 8 och 20 december verkar de flesta nätbutikerna ha satt som leveransdatum, så strax innan jul bör den dyka upp. Har du varit riktigt snäll i år kanske det ligger en Samsung Galaxy Nexus under granen och väntar på dig på julafton.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼