Spela i molnet

nov
22

Har din dator mer likheter med ett tröskverk än ett väloljat Alienware monster? Sitter du och lirar Duke Nukem 3D när alla polare spelar Modern Warfare 3? Då kan tjänsten OnLive vara värd att kolla upp. Tjänsten har funnits ett tag och den har faktiskt bara blivit bättre sedan jag först testade den.

Datorns hårdvara inte ett problem

Det hela går ut på att du inte installerar spelet på din dator som det alltid har varit, utan allt sker via det berömda molnet. Du installerar helt enkelt OnLive-klienten på din dator för att sedan koppla upp dig mot deras server. När du valt vilket spel du vill spela körs det igång på servern och bilden strömmas till din skärm. Det här betyder alltså att du kan sitta med i stort sett vilken dator som helst bara den har minst 1024×576 i skärmupplösning. Har man en söligare internetuppkoppling än 2 Mbit/s får man dock inte vara med och leka eftersom det ändå är HD-kvalitet på det som strömmas (nån måtta får det väl ändå vara). Sitter du alltså med en fläskig iMac och saknar spel att spela så behövs ingen bootcamp längre.

OnLive

Gratis att testa

Spelutbudet är inte fullt så stort som man kanske skulle kunna önska sig men det släpps hela tiden nya titlar. Bland de senaste som dykt upp syns Batman: Arkham City, Saints Row: The Third och L.A. Noire. De nyare släppen trängs med gamla godingar som det första AvP och klassikern Deus Ex (det som faktiskt var bra). Det går att köpa hela spelen i form av ett ”full playpass” för ungefär samma pris som i affären eller så väljer du ett 3 eller 5 dagars playpass som går loss på runt 40-50 kr om min matte är som den ska vara, vilket den inte är. Priserna är lite olika beroende på vilket spel du vill spela. De flesta utav spelen går att prova på gratis i 30 minuter innan man behöver bestämma sig för om det är något att lägga slantarna på.

Om spelet tillåter det kan man spela med en handkontroll istället för tangentbord och mus om man föredrar det. Och det är ju klart du gör, vem vill inte koppla in datorn till Tvn för att spela liggandes i schäslongen? Klickar man runt på OnLives hemsida så finns det även information om att en version av tjänsten är på väg till Ipad och andra surfplattor.

http://youtu.be/RsrxbKebMik

Dags att pensionera DVD-läsaren?

OnLive känns onekligen som en schysst lösning för dem som inte vill eller kan lägga en månadslön på en ny dator för att kunna spela de senaste spelen. Det som drar ner tjänsten är som sagt att spelutbudet inte är så stort som jag skulle önska. Den fysiska spelsamlingen står säkert i hyllan ett tag till.


Källa: OnLive.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼