Läsvärda e-böcker för webbutvecklaren

nov
22

Jag läser i princip aldrig böcker frivilligt. Med undantag för den allt för stora och dyra mängd kurslitteratur jag köpt de senaste åren (men knappt läst ett kapitel ur) är de böcker jag köpt till mig själv de senaste fem åren möjliga att räkna på ena handens fingrar. Men det finns undantagsfall då jag faktiskt hittar ett ämne eller en bok jag kan bli sugen på att köpa och till och med sträckläser när jag väl har dem i min hand.

Den lilla amerikanska sidan A Book Apart säljer ett gäng korta, lättsamma och väldigt informativa böcker om webbdesign. Jag köpte deras bok om HTML5 och den om CSS3 i e-boksformat i början av året och de var faktiskt riktigt bra. Nu har de släppt sex böcker (fler är dessutom på väg):

  • HTML5 for Web Designers
  • CSS3 For Web Designers
  • The Elements of Content Strategy
  • Responsive Web Design
  • Designing for Emotion
  • Mobile First

Böckerna finns som sagt i e-boksversion (epub, pdf och mobi), men de finns även i klassisk pappersversion eller i kombopack. E-versionerna kostar 9 dollar styck, har man tur säljs två böcker billigare tillsammans. Du kan läsa dem i din iPad, Androidplatta, smartphone eller på datorn. Betalning sker via Paypal.

Är du intresserad av webbdesign och vill ha ett par lättsamma men ändå lärorika böcker med aktuell information tycker jag att du ska slå till på någon av ovanstående böcker. De kan även vara en trevlig julklapp till kodknäckarnörden.


Besök A Book Apart om du vill köpa böckerna.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼