Appland – svenskt alternativ till Android Market

nov
21

Android Market har nog fått lika mycket kritik som hyllningar för sin väldigt lättsamma syn på appuppladdning. Att vem som helst med 25 dollar på banken kan skapa ett konto och sedan ladda upp obegränsat antal appar är såklart bra om man vill öka i antal tillgängliga appar. Men eftersom att Google inte har någon kontroll av appar som laddas upp i Market kan vilken skräpapp eller virussmittad app som helst spridas väldigt snabbt. Därför har ett antal alternativ till Android Market skapats, ett av dem är svenska Appland.

Appland har inte öppnats för oss konsumenter ännu, men låter utvecklare ladda upp sina appar inför releasen av butiken. På den officiella webbsidan beskriver de Appland som ”en ny marknadsplats för dig som har en Android smartphone eller tablet. Vi tillhandahåller enbart kvalitetskontrollerade svenska appar, så du slipper söka bland hundratusentals appar av varierande kvalitet.

Till skillnad från Android Market där alla appar köps genom att man först kopplar sitt kontokort till Google Wallet (tidigare Checkout) kommer appar att betalas via mobilabonnemanget eller kontantkortet. Man behöver inte registrera något konto innan man kan köpa appar i Appland. Det låter väldigt bra.

Appland kommer bara att erbjuda appar från svenska utvecklare. Även om det låter som att utbudet därför blir av högre kvalitet än på Market så finns risken att det på samma gång blir ganska begränsat. Fast om Windows Phone Marketplace kan ha 400 svenska appar lär inte Androidplattformen vara sämre direkt…


Källa: Appland.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼