Sonys videokameror har inbyggd projektor

nov
20

När även den billiga videokameran klarar att filma i full HD är det dags att ta videokameran ett steg längre. Att ha en inbyggd projektor i kameran låter coolt, men samtidigt kanske lite onödigt. Sony har i alla fall tagit fram tre modeller med denna funktion.

De tre modellerna heter HDR-PJ10E, HDR-PJ30VE och HDR-PJ50VE. De är ganska lika, men skiljer sig åt när det kommer till inbyggt minne. Den billigaste modellen PJ10E har dessutom lägre stillbildsupplösning. Kamerornas bildkvalité verkar vara utmärkt för att vara hobbykameror, men kommer såklart därför inte upp i professionell nivå.

Om du väljer den dyraste modellen HDR-PJ50VE har du hela 220GB inbyggt minne. Om det inte skulle vara nog är det möjligt att utöka det med ett memorystickkort, gissningsvis upp till 32 eller 64 GB. Och då klarar du att spela in många timmar film, även i högsta upplösningen.

Visa filmerna på väggen

Men nu är det ju projektorn som gör dessa kameror unika. Hur användbart är det egentligen med en projektor direkt i kameran? Jag kan faktiskt komma på ett antal tillfällen då det hade varit väldigt smidigt att ha en inbyggd projektor i videokameran. Hur många gånger har inte kompisgänget eller släkten samlats runt den lilla inbyggda 3″-skärmen för att se ”det där supergulliga klippet på lilla Adrian”? Eller om man är någonstans och filmar och snabbt vill kolla hur klippet blev utan att behöva koppla in kameran i en dator eller TV. Men sen hänger det såklart på hur bra projektorn är och hur mycket batteri den drar. Vi hoppas få möjlighet att testa någon av Sonys projektorvideokameror snart och då ska vi testa järnet ur den!

Priser

Sony PJ50VE har ett cirkapris på 8500 kronor hos återförsäljare. Mellanmodellen PJ30VE kostar cirka 7500 kronor och budgetkameran PJ10E går att hitta för ungefär 4700 kronor.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼