Minecraft släppt till iPhone och iPad

nov
18

Minecraftundret sprider sig, från att först enbart ha funnits till PC har Mojang nu även utvecklat Minecraft Pocket Edition. Sedan ett antal veckor finns Pocket Edition till Android och nu kan även alla iOS-ägare skaffa det till sina iPhones och iPads. Förvänta er dock inte att kunna göra allt man kan i PC-versionen av Minecraft, detta är en ganska begränsad version av spelet. Eller det är egentligen ett eget spel.

Bygg, bygg, bygg!

I Minecraft Pocket Edition går det inte ut på att samla råvaror för att tillverka verktyg, vapen och rustningar. Du har ett obegränsat antal block redan från början och ska istället lägga all din tid till att bygga häftiga byggnader, broar, statyer eller annat som du känner för. Detta innebär att du kan ta upp spelet ett par minuter, men inte behöver hålla på längre än så. Perfekt när man väntar på bussen eller sitter på toa (om ni tar med er telefonen i dit).

Xboxversion på väg

Men snart är det tydligen inte nog att spela Minecraft på datorn, telefonen och surfplattan. Även i din Xbox ska du skapa och utforska. En speciell version av Minecraft är nämligen under utveckling till Xbox 360. hur den kommer att vara jämfört med PC-versionen vet vi inte ännu, inte heller när den släpps. Men vi återkommer såklart med mer info.


Skaffa Minecraft Pocket Edition till iOS här.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼