Ladda mobilen på språng

nov
18

Ibland saknar man sin laddare – men Sony har en lösning

En smartphone är en fantastisk uppfinning. Äntligen kan vi mejla, twittra, ha videosamtal och hjälpa arga fåglar döda gröna grisar var vi än befinner oss. I alla fall tills batteriet tar slut efter några timmar. Men nu har Sony en lösning på problemet med tomma batterier när vi befinner oss långt bort från närmaste vägguttag. De lanserar nämligen en portabel USB-laddare.

Den portabla laddaren kommer i två versioner, den större modellen vid namn CP-A2LS har en kapacitet på 4000 mAh vilket räcker till två laddningar och den mindre och snyggare CP-ELS som med sina 2000 mAh kan ladda din smartphone en gång.

Själva laddningsenheterna kan laddas upp antingen via vägguttaget eller via USB. Och enligt uppgift ska de hålla sin laddning extremt bra, 12 månader efter att du laddat upp enheten ska de ha upp till 80% av laddningen kvar.

Tillgänglighet och cirkapriser

De nya USB-laddarna CP-A2LS och CP-ELS finns i handeln nu. Cirkapriser för modellerna är 499 kr för CP-A2LS och 249kr för CP-ELS. Faktiskt mycket billigare än jag hade gissat. Bra där Sony!


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼