Nya rykten om nästa konsolgeneration

nov
17

Det dyker upp nya rykten om nästa generations spelkonsoler på daglig basis nu. Många gånger känns det som att ryktena är rent önsketänkande utan verklighetsförankring. Vilket inte är så himla konstigt, folk börjar antagligen bli lite ivriga när konsolerna som står under Tvn är 5-6 år gamla och egentligen inte har så mycket mer kräm under huven än de senaste läsplattorna.

Men nästa generation verkar faktiskt vara i görningen, i alla fall om man ska tro på vad den Brittiska speltidningen Edge har postat på sin hemsida. Enligt en av Edges källor har Ubisoft Montreal (studion bakom Assassin’s Creed och Prince of Persia mfl) börjat slipa på spel med specifikationer värdiga nästa generations Xbox. De officiella utvecklingskitten beräknas levereras innan jul och man drar därmed slutsatsen att en konsol borde kunna vara redo för släpp till slutet av 2012. Man skriver också att en av Sonys egna spelstudios gått över till att enbart fokusera på nästa generations Playstation. Kan det vara Naughty Dog som gått vidare efter att ha avslutat Uncharted 3?

Om, och det är verkligen ett om, Microsoft och Sony får ut sina nästa generations konsoler redan under nästa år lär Nintendo bli lite svettiga. Deras Wii U som visades upp på E3 har hårdvara som verkar lägga sig alldeles i överkant av vad Xbox 360 och PS3 klarar av idag. Risken finns att Nintendo ännu en gång får se sig omsprungna på grafiksidan redan samma år som release.


Källa: Edge, Next-gen.biz

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼