Google Music släpps i USA

nov
17

Efter att ha sett Googles live-event nyss på Youtube så blev jag positivt överaskad. Många features presenterades och det ser ut att kunna bli en stark konkurrent till iTunes och Spotify i framtiden. För konkurrens och alternativ är bra, eller hur? Tyvärr så går Google Music endast att använda i USA, för tillfället. Du kommer att kunna använda tjänsten via webben eller mobiltelefoner som använder Android.

En sak som Google Music har som ingen annan musiktjänst verkar ha är att nya och oupptäckta eller okända band får tillfället att skapa ett konto på Google Music. För 25 dollar som startavgift, för att sedan kunna ladda upp sin musik och sina låtar på tjänsten för att sälja sin musik och slutligen tjäna pengar på det och kanske en chans att bli upptäckta.

Något som också visades på eventet var att Google Music kommer att göra exklusiva videointervjuer med artister, som kommer att läggas upp deras sida. Något som jag ser fram emot.

Google presenterade sina partners som de kommer att samarbeta med i Google Music, vilket är inga mindre än Universal, Sony Music och EMI, samt 1000 andra mindre skivbolag. Just idag så finns det omkring 8 miljoner låtar på tjänsten och siffran växer. Google Music kommer likt Spotify-Facebook samarbetet, ha en koppling till Google+, där du kan posta din musik och kolla vad andra lyssnar på.

En annan cool grej som jag upptäckte väl inne på deras sida, take a tour var att när man klickade på de olika färgerna/orden så startades en bit av en låt. Nämligen Teddybears – Cole, häftigt att Google använder just den låten på deras hemsida.Källa: http://music.google.com/

Av

Tjugofemårig nörd från Flen. Gillar att ständigt utöka det kreativa sinnet och vara uppdaterad på tekniska nyheter. Praktiserar i Sthlm under våren 2012.

Kontakt: martin.andersson@hypeline.se

Annons ▼