Musik vid olika tillfällen

nov
16

Det är en helt vanlig dag. Du plockar fram cykeln i förrådet, testar ringklockan och hoppar sedan upp på cykeln för att börja trampa. När du väl satt dig på cykeln plockar du upp mobiltelefonen för att sätta på lite musik. Självklart har du en spellista som heter något i stil med ”skola”, ”jobb” eller nåt liknande. Musiken är anpassad för din cykeltur, utan just den spellistan blir färden väldigt lång och tråkig, eller hur?

Jag kan väl omöjligt vara ensam om att ha olika spellistor för olika aktiviteter. En spellista som spelas påväg till skolan, en vid löpning i skogen och en för sena kvällar. För min del lyssnar jag gärna på musik med svensk text på väg till skolan. Winnerbäck har en väldigt skön röst att lyssna på när man ska ta sig till dagens lektion. Vid löpning kör jag en väldigt blandad lista, där allt från Håkan Hellström till In Flames rullar. Just den listan är svår att förstå sig på, men varierad musik taggar benen lite grann konstigt nog. På kvällarna blir det alltid Kent. Det är bedövande, det är känsloladdat, det är sjukt bra helt enkelt. Blir nätterna långa blir jag ofta sugen på att höra Bruce Springsteen. It makes no sense.

Hur som helst, det funkar inte att ha fel musik vid vissa aktiviteter, det funkar inte. Att sitta och spela exempelvis Battlefield 3 med Orup i lurarna skulle ju rentav vara katastrof. Det funkar inte på det viset. Skulle jag istället höra snabb techno, som jag annars helst slipper, skulle jag istället tagga till och plocka hela laget. Vi spelar med öronen helt enkelt.

Vi lägger upp ett Scenario. Du måste städa, frugan kommer hem och du hade fest kvällen innan och det blev stökigare än vad du hade förväntat dig. Du är pigg och alert, men har verkligen ingen lust att städa. Ändå väljer du att dra fram dammsugaren och koppla in sladden för att börja med golvet. Vad väljer du? En romantisk ballad, en tung technoremix eller något helt annat? Eftersom att det är tidig morgon hade jag valt något svenskt. Lite Krunegård hade det nog blivit för mig, med ganska låg volym. Det är städmusik det!

Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼