Källkoden till ICS släppt

nov
15

Nu har Google släppt källkoden till Android 4.0, även kallad Ice Cream Sandwich. Detta innebär att den som är insatt nog kan göra vad han eller hon vill med källkoden och därmed utveckla hemkokta ROMar och liknande. En av de kändaste ROMarna är CyanogenMod. Via sin Twitter meddelar utvecklarna att de nu sätter tänderna i källkoden till ICS och ber oss återkomma om två månader. Då ska de förhoppningsvis ha en relativt stabil version av CyanogenMod 9, deras ICS-ROM, redo för allmänheten.

Eftersom att många utvecklare inte kommer att släppa sin version av ICS till äldre modeller kommer CyanogenMod troligtvis vara det bästa alternativet för oss som inte vill, kan eller får köpa en ny lur på ett tag. Med stöd för över 70 telefonmodeller (idag), så är chansen ganska stor att även din telefon kommer kunna uppdateras till ICS, tack vare CyanogenMod. Jag vet att min Nexus One troligtvis kommer få en sådan uppdatering vad det lider.


Besök developer.android.com om du vill kika på källkoden.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼