Gratisspel värda att prova!

nov
15

Medan andra sitter med Battlefield 3 och Skyrim så tänkte jag tipsa om två gratisspel som verkligen är värda att kolla upp.

Leauge of Legends (LoL)

Ett spel som är helt gratis i sitt grundutförande, vilket innebär att det finns gratis karaktärer man kan spela med under en veckas tid, de byts sedan ut mot nya karaktärer och sedan snurrar de runt på det sättet. Om du sedan vill köra med en speciell karaktär hela tiden får du köpa den för spelets egna valuta eller poäng. Dessa valutor/poäng kan du få på två sätt, antingen så spelar du tillräckligt mycket för att få upp poängen som krävs för att köpa denna karaktär, eller så köper du spelets valuta för riktiga pengar. Så det är upp till dig om du vill betala eller inte, vilket är ett stort plus enligt mig.

Spelet i sig bygger på samma princip som Dota och Warcraft 3 osv. Utseendemässigt innehåller detta spel varken den snyggaste grafiken eller de coolaste karaktärerna, dock så är det helt klart i klass med tidigare nämnda spel. LoL innehåller en stor spelglädje med många olika valmöjligheter och spelstilar, det går även fort att hitta ett nytt spel så man behöver inte vänta i 100 år för att hitta ett gäng att spela med.

Två olika spellägen

Det första är standard som går ut på att förstöra motståndarens bas, för att uppnå detta så krävs det att man levlar sin karaktär snabbt, dödar massor med mobs, samt dödar motståndaren när chansen ges. Detta innebär en hel del taktik. Dock så skiljer sig det från karaktär till karaktär vad den är bäst på så lagets uppställning är också viktig för att få en bra mångfald som kan ta sig an motståndarna. Under tiden som du levlar så får du pengar, dessa pengar används för att köpa uppgraderingar till din karaktär under spelets gång, det finns en mängd olika uppgraderingar som du kan köpa. När du går upp i level så får du välja en ny egenskap eller uppgradera en redan befintlig egenskap. Spelens tid varierar från 10 min till 60 min. Detta spelläge kan spelas antingen i 3 vs 3 eller 5 vs 5.

Det andra spelläget heter Dominion och går ut på att få motståndarlagets poäng att ta slut. Detta gör du genom att kontrollera så många olika baser som möjligt och där igenom så sjunker motståndarlagets poäng snabbt. Detta är den enda skillnaden från standardläget, annars gäller det att döda motståndaren, döda mobs, levla snabbt och att köpa rätt uppgraderingar.

Sammanfattningsvis

Ett mycket bra och roligt spel med många olika möjligheter vad gällande taktik, karaktärernas utseende osv. Samt att det finns möjligheten att hålla detta spel helt gratis genom att spela mycket eller ta den enkla vägen och köpa sig till de karaktärerna man vill ha.

Sedan så har vi:

Bloodline Champions (BLC)

Detta är ett 100% PvP spel och det är högt tempo som gäller. Du hittar snabbt in i spelet, när du väl har kommit in är det 100% skills som avgör (enligt utvecklarna själva i alla fall). Du levlar inte, utan allt finns redan när du har valt din Bloodline (karaktär), så du hoppar direkt in i att försöka bemästra din karaktär och få så mycket utav den som möjligt. I spelet är det snabba puckar som gäller så lär dig snabbt vad din karaktär har för olika spells och egenskaper och lär dig att kombinera dessa på bästa möjliga sätt.

Huruvida detta spel är gratis eller inte fungerar på precis samma sätt som i Leauge of Legends, du kan köpa dig till uppgraderingar och karaktärer, eller så kan du spela tillräckligt länge och samla ihop poängen som krävs för att få uppgraderingar.

Tre spellägen

Första spelläget är Arena, vilket innebär arena pvp fight där det gäller att ha bra koll på sin karaktär samt att man har en bra mångfald mellan de olika klasserna som finns. Du kan köra i teams varierande från 1 vs 1 till 5 vs 5 utifrån detta så är de bara att kötta. Last man standing är det som gäller och det lag som har utplånat det andra laget först vinner, sedan kör man den som har vunnit flest matcher av ett bestämt antal matcher.

Det andra är Capture the Artifact där de gäller att fånga motståndarlagets artifact från deras bas och ta hem den till sin egen bas, en sorts capture the flag. I detta spelläge respawnar du om du dör och får en ny chans att lyckas med ditt mål.

Sista spelläget heter Conquest, det går ut på att man ska kontrollera olika så kallade control points som finns utplacerade runt om på kartan. Vinner gör man antingen igenom att hålla så många control points som möjligt och vänta på att timern går ut eller att ta kontroll över alla control points och döda motståndarlaget för då respawnar de inte som de annars gör under spelets gång. Detta kan liknas vid king of the hill fast med tre zoner att skydda och erövra.

Sammanfattning

Ett spel med högt tempo och mycket att lära, även här finns det mycket möjligheter rörande spellägen, karaktärer och egenskaper. Bra samarbete och genomtänkt taktik är nyckeln till framgång.

Här hittar du spelen:

Bloodline Champions

Leauge of Legends


Av

Designfreak vars kreativa sinne skapar harmoni mellan designens alla element. Har ett brinnande intresse för teknikens alla under.

Kontakt: johan.wirlen@hypeline.se

Annons ▼