iQ font – Teckensnitt skapat av en Toyota

nov
11

I avdelningen ovanligt kan man placera teckensnittet iQ font. Varför det? Jo, det är nämligen skapat med hjälp av en bil, en Toyota iQ. Genom att placera en kamera högt upp och filma bilen när den körde kunde skaparna med hjälp av avancerad mjukvara konvertera bilens rörelser till tecken. Det låter flummigt och under processens gång ser bokstäverna inget vidare ut. Men resultatet blir faktiskt överraskande bra:

Vill du se exakt hur det gick till när detta teckensnitt skapades tycker jag du ska kolla in videon nedan som tar dig bakom kulisserna:

Ladda ner iQ font

Om du nu är såld på iQ font kan du glädjande nog ladda ner det helt gratis. Hoppa över till Toyotas webbsida och tryck på länken till höger. Använd gärna iQ font i årets julkort. Då blir släkten överraskad!


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼