Årets fotbollsgala

nov
8

Den var ett skämt, årets fotbollsgala. Peter Jihde ordvitsade på tok för mycket, vartannat skämt handlade om Zlatans bok och Allan Svensson tillsammans med Susanne Reuter skådespelade på scenen. Det var inte roligt, inte någonstans. Den som stod för underhållningen var kvällens drottning, Lotta Schelin.

Positivt var att Zlatan fick ta emot sin sjätte guldboll, varav fem raka. Kim Källström såg lite ledsen ut när bollen delades ut, men det fanns ju inte på tal att någon annan skulle få ta emot priset. Zlatan spelar i en egen liga, i en egen division, i en egen klass. Han är Sveriges i särklass bästa fotbollsspelare. Punkt.

Vad förstörde fotbollsgalan, förutom Eric Saade? Jo, den avgående chefen för TV4, Jan Scherman. Bronshjältarna från i somras skulle hyllas på scenen, då gör Scherman en kupp, tar micken ifrån Jihde och börjar tjabbla. En kupp där han gör reklam för TV4, rakt igenom. Inte ens applåder fick han. Han gjorde bort sig totalt, han förstörde sin egen gala. Vilket magplask.

Folkets egen omröstning kring årets mål vann Kim Källström. Visst var målet viktigt och oerhört vackert, men Hammarströms bössa i bronsmatchen mot Frankrike borde fått fler röster. Nedtagningen, finten och skottet. VMs snyggaste mål, i en bronsmatch, 10 minuter kvar. Det är häftigt.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼