Microsofts omogenhet stänger fansida

nov
7

Den svenska sidan Winmobile.se har sedan starten 2006 varit en populär sida för Windows mobileanvändare. Enligt dem själva har de ”varit Sveriges ledande WinPhone site ända sedan WM 2003 tiden […] och har kontinuerligt levererat nyheter”, men efter en minst sagt oväntad dispyt med Microsoft är det slut med det nu.

Skribenten Toni meddelar att man i drygt två år haft kontakt med Microsoft för att tillsammans med dem ta fram en ny och mer attraktiv sida för fans av Windows Phonesystemet.  Efter många om och men var de nyligen nära ett samarbete och hade en träff på gång med en Microsoftanställd. Men en mening i ett mejl gjorde att det planerade samarbetet avbröts väldigt tvärt. Vilken mening? Jo, denna:

”Skickat från min iPhone”

En av personerna bakom winmobile.se skickade sitt mejl till den anställda på Microsoft från sin iPhone, vilket gjorde att ovanstående mening infogades i slutet. Han fick följande svar tillbaka:

Jag har skaffat fram pengar till att göra en ordentlig insats för att lyfta din site – metro design, HTML5, har signat upp de som skulle hjälpa till och göra jobbet […] – men allvarligt, du satte punkt för allt det ikväll. Inte en chans att vi går vidare efter det här!

Tydligen är det helt oacceptabelt att en person som, på sin fritid, driver en fansida om Windows Phone använder en iPhone. Att det kan vara vettigt att ha en sådan för att kunna göra relevanta jämförelser med Windowstelefoner eller liknande verkar inte vara ett vettigt argument. Så nu har killarna bakom winmobile.se bestämt sig för att lägga ner. Och jag förstår dem. Skulle du vilja jobba hårt med att göra gratisreklam för ett företag som beter sig på det här viset? Pinsamt Microsoft!


Källa: Winmobile.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼