Så använder svenskar sin iPad

nov
2

En webbyrå vid namn Daytona har undersökt vad vi svenskar använder iPad till. 2 114 personer tillfrågades och resultaten var både intressanta och till viss del väntade. Att hela 92% av användarna är män var kanske ingen större överraskning, inte heller att det främst var personer mellan 25 och 39 år som är ägare till en äppelplatta. Samtidigt är ganska många ägare mellan 50 och 65 år.

De vanligaste användningsområdena för en iPad är enligt undersökningen surfa och mejla. Men genom att se till de mest använda apparna så är Spotify, Twitter, YouTube och Facebook också populärt. Inte särskilt oväntat. Hela 91% säger att de använder sin iPad varje dag, 67,4% använder den flera gånger varje dag. Däremot är jag överraskad över hur pass lite användare verkar läsa e-böcker. iBooks används bara ofta av upp till 25% av de tillfrågade.

Undersökningen rörde alltså enbart iPad. Även om det helt klart är den dominerande plattan på marknaden så hade det varit intressant att se hur Androidbaserade plattors användare använder sin leksak och om det skiljer sig gentemot iPadanvändarnas. Förhoppningsvis görs en sådan undersökning nästa år, då det gissningsvis finns betydligt fler Androidplattor i händerna på oss teknikkåta svenskar.


Källa: Daytona.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼