Google uppdaterar sin design

nov
1

Google har sedan i somras jobbat hårt med att uppdatera utseendet på sina tjänster. Alla som Googlat något på senare tid har säkert märkt den gråsvarta list som finns överst på söksidan. Där finns även länkar till andra Googletjänster såsom Gmail, Google+, Reader och Docs. Denna nya design återfanns först för dem som betatestade Google+, vilket gör att många (jag till exempel) kopplar denna design med det sociala nätverket. Men nu har Google även uppdaterat designen för Google Docs, Reader, Adsense, Maps, Translate, Kalender med flera.

Gmail på gång

Snart kommer även Gmail få en uppfräschning både grafiskt som funktionellt. En video som visade många nyheter läckte ut på YouTube, men Google har raderat den och alla kopior. Dock meddelar de i ett blogginlägg att de har tagit emot många tips och förslag och jobbar på att implementera ett flertal av dem. Exakt vilka nyheter som kommer är inte officiellt ännu. Är du redan nu sugen på att ha en inkorg som ser ut som bilden ovan finns det som valbart tema i inställningarna för Gmail. Snyggt och cleant.

Huruvida man gillar den nya Googledesignen eller ej är såklart helt individuellt, men jag tycker att detta är den snyggaste designen Googles tjänster någonsin haft. Design har alltid varit Googles svaghet, men nu är de verkligen på gång.


Källa: Gmail blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼