Släng dig i väggen Siri – här kommer Iris!

okt
24

En av de nyheter som iPhone 4S kommer laddad med och som har fått ganska stor uppmärksamhet är Siri. För dig som ändå inte vet vad Siri är så kan man kort förklara det som en personlig assistent som man kan prata med. Man kan ställa frågor (på engelska) som till exempel ”Vad blir det för väder i New York på tisdag?” eller skicka sms till valfri kontakt bara genom att prata.

Denna funktion finns bara i iPhone 4S. Men misströsta inte om du har en Androidmobil, några nördar på XDA-forumet har skapat en egen version kopia av Siri och fyndigt nog döpt den till Iris. Iris, som än så länge är en tidig Alpha finns ute på Android Market helt gratis. Men hur fungerar den då?

Den första versionen tog enligt uppgift inte mer än 8 timmar att skriva, vilket är otroligt snabbt. Men det gör såklart att appen inte direkt känns som en konkurrent till Siri. Iris har dock ofta svar på tal, inte alltid vettigt (som videon ovan visar). Så om du är ute efter lite underhållning och/eller inte har några vänner så kan Iris vara en liten tröst.

Så vem är bäst, Siri eller Iris?

Se videon nedan för en jämförelse, the result may surprise you (NOT):


Ladda ner Iris.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼