Nu är Minecraft Pocket Edition släppt

okt
8

Minecraft Pocket Edition är här! Ursprungligen var planen att spelet skulle ha släppts till samtliga Androidenheter den 29 september. Men då utvecklarna samma dag hittade en allvarlig bugg blev släppet försenat. Men sen igår finns det hajpade sandboxspelet till slut till fler Androidenheter än Xperia Play.

Hur fungerar det då att spela Minecraft på en 3,7″ touchskärm? Bitvis ganska bra, men ibland inget vidare faktiskt. Man rör sig framåt, bakåt, åt sidorna och hoppar genom att trycka på knapparna till vänster. Roterar gör man genom att dra fingret över skärmen, en rörelse som inte alltid blir så mjuk. Du placerar ett block genom att trycka var du vill ha det och tar bort det genom att hålla in fingret på det. Pocket Edition fungerar inte på samma sätt som PC-versionen av Minecraft. I dagsläget går det till exempel inte att bygga yxor, spadar, svärd och liknande. Allt man kan göra är att placera block och ta bort dem. Plus att undersöka världen. För 45 kronor känns det ganska snålt faktiskt.

Det kan vara värt att nämna att Minecraft Pocket Edition, trots att det inte är större än 2MB är ganska krävande. Min kära Nexus One får kämpa ganska hårt för att inte lagga och jag väljer snabbt att köra det lite enklare grafikalternativet. Med andra ord kan du som har en billigare och klenare telefon inte räkna med att kunna spela Minecraft. Men lyckligtvis finns det en demoversion av spelet som man kan ladda ner först för att testa. Och fullversionen kostar som sagt 45 kronor, så det gäller ju att man blir nöjd med upplevelsen.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼