Battlefield 3 är klart snyggast på PC

sep
30

Battlefield 3 släpptes igår i en Betaversion. Gissningsvis kommer spelet inte att skilja sig nämnvärt grafikmässigt när det blir tillgängligt i butikshyllorna. Och spelet släpps till PC, Xbox 360 och Playstation 3. Men hur skiljer det sig grafikmässigt, enheterna emellan? Svaret finns i denna video:

Det är väldigt uppenbart att det är en PC du ska ha om du vill njuta fullt ut av Battlefield 3. I jämförelse ser konsolversionerna inte särskilt snygga ut. Vegetationen är galet snygg på PC, men verkar lite platt i PS3an och Xboxen. Nu är grafiken inte allt som gör ett spel bra, men mycket av hypen kring Battlefield 3 har varit dess grafik.

Jag är glad att Dice har valt att först och främst satsa på PC-versionen av spelet och sedan konvertera det till konsolerna. Annars är trenden att utvecklarna gör tvärtom, vilket ofta leder till att PC-versionen inte blir så snygg som hårdvaran klarar av. Därför hoppas jag att nästa generations konsoler lanseras så snart som möjligt.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼