Datum spikat för Googles presskonferens

sep
29

Igår kunde vi meddela att Apples presskonferens för iPhone 5 kommer att hållas den 4 oktober. Idag har Google gått ut med datumet för deras presskonferens som de kommer att hålla tillsammans med Samsung, nämligen 11 oktober.

Google har inte sagt vad de kommer att presentera den 11 oktober men det är i princip säkert att det är nästa version av Android, nämligen 4.0 Ice Cream Sandwich. Och det faktum att Samsung Mobile också medverkar gör det extremt troligt att vi även kommer att få se nästa Nexustelefon för första gången, en telefon som sägs vara utvecklad av Samsung och ha namnet Nexus Prime.

Ice Cream Sandwich (ICS) kommer att vara en blandning av de två senaste Androidversionerna, 2.3 Gingerbread som utvecklats för smartphones och 3.0 Honeycomb som är utvecklat för Surfplattor. Från och med ICS kommer surfplattor och telefoner att köra samma version av Android, den kommer att anpassa sig efter skärmstorlek. Det låter som ett väldigt vettigt och smart drag, Android dras med ganska stora problem pga fragmentering. Så att låta surfplattor och mobiler köra samma version kan förhoppningsvis hjälpa till att minska detta problem.

Inte mycket är känt gällande Samsung Nexus Prime. Men många gissar att den kommer att den kommer ha en skärm på över 4″, HD-upplösning, NFC, Dual coreprocessor (eller Quad core?) och andra godsaker. Men det är ganska vaga spekulationer egentligen. Förhoppningsvis får vi veta med den 11 oktober, släppdatum för telefonen bland annat.

Du som vill följa presskonferensen den 11 oktober kan se den live via http://youtube.com/android.


Källa: Android and Me.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼