Inget Spotify utan Facebookkonto

sep
26

Den svenska succétjänsten Spotify har förändrats ganska rejält från när den lanserades som en tjänst man bara fick tillgång till om man hade en invite. Efter att Spotify i våras valde att begränsa vad gratislyssnarna får njuta av så är det nu dags för nästa förändring. Ni har kanske hört att Spotify och Facebook har inlett ett samarbete för att erbjuda Facebookanvändare möjligheten att lyssna på favoritartisten (typ Lars Kristerz) direkt i webbläsaren. Om det är därför som Spotify har valt att ta bort möjligheten för icke Facebookanvändare att skapa ett Spotifykonto vet jag inte, men det är väldigt troligt.

Den som inte har ett Facebook konto kan från och med nu alltså inte skapa en användare till Spotify. Det innebär att du som inte börjat använda Spotify inte kan göra det heller, om du inte har ett Facebookkonto. Efter en diskussion om detta har en av Spotifys anställda kommenterat detta såhär:

Unfortunately you will need a Facebook account to access Spotify from now on, unless you already have an account set up.
This does not stop you creating the Facebook account adding nothing to it and making it totally private as the Facebook account does not have to be actively used.

Tråkigt men sant. Hoppas inte fler företag väljer att följa denna trend.


Källa: Getsatisfaction.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼