Lorenzo Von Matterhorn – grym SEO och PR

sep
22

Succéserien How I Met Your Mother är en sitcom som till stor del handlar om att hitta den rätta. En av karaktärerna i serien heter Barney Stinson och spelas av Neil Patrick Harris. Barney är den som alltid raggar och ofta får napp. I ett avsnitt berättar han om ett antal knep han har för att få sina ragg. Ett av dem kallar han för ”The Lorenzo von Matterhorn”. Du som inte känner till vad det innebär kan se klippet nedan för att få det förklarat:

Det där var ett väldigt seriöst sätt att få ett krogragg och de som producerade serien hade säkert jättekul när de slängde ihop de där webbsidorna. Men vad händer om du nu provar att googla efter namnet på Barney Stinsons karaktär, Lorenzo von Matterhorn? Du kanske blir överraskad!

Sidorna finns på riktigt

Söker du på ”Lorenzo von Matterhorn” på Google kommer följande resultat överst:

http://www.extremitiesquarterly.com/
http://www.lorenzovonmatterhorn.com/
http://bigbusinessjournal.com/
http://balloonexplorersclub.com/

Jaha, kanske du tänker. Vad är det för kul med det då? Jo, de webbsidorna är exakt de som Barney skapade för att lura sitt ragg att Lorenzon är en verklig person. Alltså har personerna bakom How I Met Your Mother valt att köpa domäner och publicera dem på nätet på riktigt. Dessutom har de kämpat med sin SEO för att de ska vara de översta resultaten vid en sökning på Google. Grymt bra jobbat, de skapar en smart kanal för lite gratisreklam (jag skriver ju om detta nu), samtidigt som det kan skapa lite funderingar för de som råkar hitta dessa webbsidor av en slump. En stor portion självdistans och humor i detta!


Lorenzopedia


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼