Samsungs Galaxytelefoner stoppas i Europa

aug
24

Under våren och sommaren har en patentstrid utan dess like utkämpas mellan Apple och Samsung. Apple anklagar Samsung för att ha stulit designen på iPhone och iPad när de skapade sina Galaxaytelefoner och surfplattor. För ett par veckor sedan stoppades försäljningen av Samsung Galaxay Tab 10.1 under ett par veckor, detta stopp har nu hävts. Men idag beslutade en Holländsk domstol att Samsung inte längre får sälja sina Galaxytelefoner i 32 länder i Europa, däribland dock inte i Sverige.


Bilden ovan visar de enheter som Apple tycker att Samsung kopierat designen från. Jag ser absolut likheter mellan iPhone 4 och Galaxy S, men ärligt talat så anser jag inte att de är identiska eller att iPhones design är särskilt unik från början. iPad 2 och Galaxy Tab 10.1 ser jag inte alls några större likheter emellan, snarare känns det som att nästan alla surfplattor ser ut som de två ovan.

Säljstoppet kommer enligt domstolsordern träda i kraft senast om sju veckor, men huruvida det verkligen blir av återstår att se. Jag hoppas att detta trams får ett snabbt avslut och att Apple får en rejäl knäpp på fingrarna i denna strid, samtidigt som jag uppmanar Samsungs designers att försöka hitta på något lite mer unikt i framtiden. Vad tycker du?


Källa: The next web.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼