The Keep EP – En spännande debut

aug
8

Vi VFX-nördar känner säkert igen namnen Sam Gorski och Niko Pueringer som killarna bakom CorridorDigital. Men de killarna är förutom att vara kungar på filmeffekter begåvade musiker. Nu har de bildat gruppen The Keep tillsammans med Jake Watson och Jimmy Wong. Jimmy Wong är för övrigt lillebror till Freddie Wong, även han känd inom VFX.

The Keeps första EP med det fyndiga namnet The Keep EP har släppts digitalt i iTunes store och hos Bandcamp. Den går att köpa för den nätta summan $3, vilket den garanterat är värd. På EPn finns tre låtar; Slow In Reverse, Snakebite och en cover på klassikern House Of The Rising Sun. De kallar själva sin musikstil för Metal, Rock och Western och har hittat ett schysst sound som funkar väldigt bra i mina öron. Jimmy Wong är kanske inte 100% ren i sången överallt, men många gånger är det just det jag gillar. Han kämpar fram noter och gör det med rejäl inlevelse. Detta till Sam Gorskis gitarriff, Jake Watsons basgång och Niko Pueringer som en riktigt lirare bakom sina trummor. I sämsta stunder är deras låtar bra, de bästa bitarna är magiska. Allra mest har jag fastnat för covern på House Of The Rising Sun, men det är i tuff konkurrens.

Som sagt så är flera av killarna i The Keep duktiga på filmeffekter och deras muskvideo till låten Slow In Reverse innehåller allt det vi gillar. Eller vad sägs om en westernvideo med zombies, skjutningar och lite kärlek? Se den nedan:

Du kan gratis lyssna på alla låtar på EPn här:


Köp The Keep EP hos Bandcamp.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼