Ögongodis för zombiefantasten i ZONE 261

jul
8

Svenska zombiefilmer hör inte direkt till vardagen, visst finns det B-produktioner som Die zombiejäger och independentprojekt som The Great Dying. Men ibland glimmar hoppet om en riktig spelfilm i mörkret. ZONE 261 är precis en sådan strimma av hopp. Filmen ska enligt hemsidan filmas under sommaren 2011 och släppas på svenska biografer under 2012.

Bakom projektet står det svenska specialeffektsföretaget Lost Liner Productions och filmen bygger till stor del på dataeffekter. Här nedan kan en så kallad proof of concept-trailer ses som visar vad man kan förvänta sig av filmen och hur effekterna byggs upp i efterproduktionen. Jag kan även tillägga att proof of concept-trailern är gjord med en nollbudget, kameran är lånad, skådisarna jobbade gratis över en helg. Poängen var att bevisa att en spelfilm liknande det som trailern utlovar faktiskt går att genomföra, i Sverige och med begränsad budget. Längst ner i inlägget kan den fullständiga trailern ses. Jag hoppas starkt på att ZONE 261 blir verklighet och kan bana vägen för fler filmer av det här slaget.

Nu hör jag visserligen till den skara av zombiefans som tycker att zombies ska hasa sig fram i klassisk tappning och definitivt inte använda sig av diverse tillhyggen. Trots detta är jag galet otålig att se vad som kan bli av den här filmen.

Jag måste också passa på att göra lite reklam för det eminenta företaget Nimba Creations som ligger bakom några av de proteser som går att se i klippet ovan. Om du inte bestämt dig för vad du ska klä ut dig till på halloween rekommenderar jag starkt att surfa lite på deras webbshop. Proteserna är gjutna i gelatin och fästs i ansiktet eller på kroppen, gelatin har fördelen att det värms till kroppstemperatur och blir otroligt verklighetstroget. Tro mig, jag har personlig erfarenhet av deras produkter!


Källa: zone261.com

Av

Kronisk mångsysslare som gärna pysslar både digitalt och analogt, zombie’s och postapokalyptisk sci-fi får endorfinerna att svalla.

Kontakt: kristofer.tunberg@hypeline.se

Annons ▼