Google+ vill vara en konkurrent till Facebook

jun
30

Jag gillar inte när kvällspressen kallar smartphones för iPhonedödare. Nu kallar de Googles senaste projekt, Google+ för en Facebookdödare. Vi vet nog alla att det aldrig kommer hända (tyvärr), men ordet Facebookdödare ger nog de flesta en viss tanke om vad Google+ kan vara. Mer info finns i filmerna:

Likt Facebook är Google+ en community där medlemmar blir vänner med varandra för att dela bilder, länkar, filmer och statusuppdateringar med varandra. Man kan även chatta både i textform och med video samt skicka gruppSMS via de mobilappar som finns till Android och kommer till iOS. Facebook har sin Gilla/Like. Google+ har en +1. De fungerar på ungefär samma sätt, om man håller med om något som skrivs eller postas på Google+ trycker man på +1 för att visa sitt samtycke.

En schysst sak som Google+ har är circles, vilket är smågrupper som man kan dela in sina onlinevänner i. Sedan kan man välja att dela olika saker till olika cirklar, så ölpolarna får se de bilder där man tuppat av i badkaret iklädd endast en bastkjol, men chefen bara ser de bilder där man jobbar över.

Tiden får avgöra om detta blir stort. Än så länge behöver man invites för att få ta del av Google+. Jag har fått en, men har inte kunnat utnyttja den ännu. Men så snart jag kommer in på sidan ska jag göra en större genomgång och komma med min dom.  Hoppas detta blir populärt!


Källa: Google+.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼