Media Markt vann tvisten mot Elgiganten

jun
19


Det var i november som Media Markt vidtog rättsliga åtgärder mot konkurrenten Elgiganten. Det som fick Media Markts bägare att rinna över var en platsannons. I annonsen använde sig Elgiganten bland annat av formuleringen ”den marknadsledande hemelektronikkedjan i Sverige”.

Enligt Media Markt strider det mot tingsrättens förbud från 2009 då Elgiganten stoppades från att använda ord som ”störst”, ”ledande” eller ”billigaste” i sin marknadsföring. Eftersom Elgiganten, enligt Media Markt, inte kan belägga ett sådant påstående krävde man ett vitesbelopp om två miljoner kronor om företaget skulle bryta mot förbudet.

I förrgår meddelade tingsrätten sin dom. Den tyska hemelektronikkedjan får rätt. Elgiganten ska betala hela det förelagda vitet om två miljoner kronor, och dessutom sina egna och stora delar av Media Markts rättegångskostnader. Det innebär att slutsumman landar på dryga tre miljoner kronor, inte direkt ”Scheissebilligt” för Elgiganten.


Källa: IDG

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼