Test: Gorillapod SLR zoom

jun
15


Efter att ha funderat i ett par veckor och spenderat ett antal timmar med att läsa och titta på recensioner av ett antal modeller av Jobys kamerastativserie Gorillapod passade jag på att köpa mig ett eget exemplar. Efter en del velande fastnade jag för SLR zoom-modellen. Och mina första intryck är övervägande positiva!


Det som skiljer en Gorillapod från ett traditionellt trebensstativ är att en Gorillapod har tre små, men väldigt böjbara ben. Fördelen med detta är att men kan sätta sin kamera i princip var som helst. En lutande sten? Inga problem. Runt en lyktstolpe? Bara att köra. I ett träd? Absolut! Tack vare detta finns möjlighet till att föreviga situationer från väldigt oanade vinklar.


Gorillapod SLR zoom är en av de största modellerna, som namnet antyder är den tänkt för systemkameror med rejäla objektiv. Trots det är benen inte längre än 25 centimeter. Vikten är inte heller stor, endast 240 gram. Därför är det inte svårt eller jobbigt att få med sig stativet ut på äventyr, man kan nästan låta det sitta kvar på kameran även när det inte används.


Sett till byggkvalitet verkar Gorillapod SLR zoom hålla hög kvalitet. De tre benen har gummifötter, vilket ger bra grepp på de flesta ytor och det känns som att man kan hålla på att böja dem fram och tillbaka i alla möjliga vinklar ett bra tag innan benen slits ut. Samtidigt sitter min Nikon D40 fast bra och jag är inte rädd att den ska falla av eller välta, inte ens när jag maxar mitt objektivs längd.


Sammanfattningsvis kan jag säga att jag än så länge är väldigt nöjd med mitt köp. För drygt 500 kronor kan man köpa ett roligt alternativ till ett klassiskt stativ, ingen ersättare på grund av sin låga höjd, men ett bra komplement som går att placera nästan var som helst.


Mer information: Joby.com.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼