Stanley Cup Final 2011: Vancouver vs Boston

jun
14

Årets säsong 2010-2011 av NHL (National Hockey League) börjar lida mot sitt slut. I Stanley Cup finalen ser vi det kanadensiska laget Vancouver Canucks mot det amerikanska Boston Bruins. 6 matcher av 7 är avklarade och ställningen är nu 3-3, det hela kommer alltså att avgöras i den sjunde och sista matchen hemma i Vancouver natten mellan onsdag och torsdag. Jag kommer inte att se den live, men för er som vill se matchen så går den på Viasat Hockey eller ESPN America kl 02.00. För er som inte orkar sitta uppe och se matchen så går den i reprisen kl 12.00 på torsdagen.

Det är dessutom extra spännande och roligt att titta på matcherna pga bröderna Sedin. Henrik som är kapten i Vancouver kommer eventuellt att vinna sin och lagets första Stanley Cup titel och få lyfta den mäktiga bucklan inför hemmapubliken på Rogers Arena i Vancouver. Förutom bröderna Sedin, så ser vi även den växande svenska talangen Alexander Edler som är back i Vancouver. Mikael Samuelsson spelar även han för Canucks, men som tyvärr är skadad.

Många säger att allting står mellan målvakterna Roberto Luongo(Vancouver) och Tim Thomas(Boston). Luongo som gjorde en väldigt dålig start i nattens match mot Boston, byttes ut redan efter 8.35 i första perioden, då han släppte in 3-0 målet. Det mentala spelet är minst lika viktigt som det fysiska och det verkar som Luongo har väldigt svårt att prestera på topp på alla bortamatcher nu i finalen. För att sedan vara kung i målet på hemmamatcherna. Matchen slutade alltså 5-2 till Boston och det hela avgörs på natten till torsdag.


Match 6 av 7 i Boston, 13 juni.

Match 5 av 7 i Vancouver, 10 juni.


Källa: http://www.nhl.com/

Av

Tjugofemårig nörd från Flen. Gillar att ständigt utöka det kreativa sinnet och vara uppdaterad på tekniska nyheter. Praktiserar i Sthlm under våren 2012.

Kontakt: martin.andersson@hypeline.se

Annons ▼