zeroHouse

jun
12

Om jag helt plötsligt skulle vinna en massa pengar så skulle detta vara en av de första sakerna jag skulle spendera dem på. ZeroHouse följer ett fullständigt självförsörjande koncept och behöver inga utvändiga kopplingar med omvärlden. Elförsörjningen sköts av solceller på taket, vattenförsörjningen sköts med hjälp av regnvatten och avloppet cirkulerar i huset och renas för att sedan komma ut ur kranen som dricksvatten. Det hela övervakas ständigt av sensorer som är kopplade till en sorts hjärna som kan styras från en vanlig laptop. Det hela låter som science fiction men det finns faktiskt tillgängligt på marknaden redan idag.

Huset kommer med ett komplett kök och badrum. Vardagsrummet är fint utrustat och har massor av förvaringsutrymmen och boendekomforten ska vara som i vilket mindre hus som helst. När det gäller färger och material finns det stort utrymme för personlig smak. Jag tror själv att miljövänliga modulhus liknande det här är rätt väg att gå i framtiden och jag skulle verkligen inte ha några problem att bo i ett hus som zeroHouse. Priset ligger idag på 350 000 dollar vilket självklart är en betydande summa, samtidigt får man tänka på att man aldrig kommer behöva betala för el, avlopp eller sopor mm. Låter det intressant? Det går att läsa mer om zeroHouse här: http://zerohouse.net/wordpress/


Av

Kronisk mångsysslare som gärna pysslar både digitalt och analogt, zombie’s och postapokalyptisk sci-fi får endorfinerna att svalla.

Kontakt: kristofer.tunberg@hypeline.se

Annons ▼