Duke Nukem Forever

jun
10

I dag släpps det efterlängtade spelet Duke Nukem Forever, och väntan har varit lång. Extremt lång.

Jag var runt tio år gammal när jag första gången testade att panga monster som Duke. På den tiden sprang jag omkring i Fila skor, käkade Banana Skids och var den tuffa grabben som drog one liners ifrån spelet, vilket inte tjejerna på mellanstadiedisconen imponerades av. Man kunde ju faktiskt inte hålla sig från att säga ”Who wants some?” med korslagda armar i kön till läskförsäljningen eller ”Your face, your ass, what’s the difference?” bakom ryggen på han som dansade med den populäraste tjejen.

Datorspelet Duke Nukem släpptes redan 1991 för Dos och blev snabbt ett kultförklarat spel i pc-världen. 1996 släpptes uppföljaren Duke Nukem 3d för Windows och en rad spelkonsoler.

Den tredje episoden, Duke Nukem Forever, har varit i produktion ända sedan 1997, en historia som varit kantad av problem och fördröjningar. 1998 fick vi vår första titt på spelet via en teaser-trailer från 3D Realms. Då kördes spelet på Quake 2-motorn och såg, ja, jäkligt bra ut för sin tid.

Den 6 maj 2009 stängde 3D Realms ner sin studio och spelet ställdes därmed in på obestämd tid. Vid denna tidpunkt trodde fansen att sista tåget hade gått, vi skulle aldrig få se spelet igen! Men en vacker dag i september 2010 meddelade utgivaren 2K Games att Gearbox Software skulle ta över utvecklingen och att spelet planerades släppas någon gång under 2011.

Efter 14 års väntan är det nu dags och i dag släpps spelet i Sverige för Windows, Xbox 360 och Playstation 3.
Se den kitchiga trailern:


Källa: idg

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼